Σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στο φιλόξενο χώρο της Φιλαρμονικής, το 17ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων του και με την ευγενική συμπαράσταση του βιβλιοπωλείου Μ. Τσερπέ, μαζί με τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική παρουσίασαν το βιβλίο ¨Ο μπαμπάς μου ….ο ήρωάς μου,¨ του Παναγιώτη Δημητρόπουλου. Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου δίνεται στο σύλλογο ΦΛΟΓΑ
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο συγγραφέας και μίλησαν: H κα Παπαγεωργίου Γιώτα-ψυχολόγος, η οποία αναφέρθηκε στο σύγχρονο ρόλο που απαιτείται να ανταποκριθεί ένας πατέρας και τη σπουδαιότητα αυτού του ρόλου.

Η κα Μπακολέα Ελένη- εκπρόσωπος του συλλόγου ΦΛΟΓΑ, που μας πληροφόρησε σχετικά με τους λόγους της ίδρυσης του συλλόγου και τους στόχους και τις δράσεις του.

Και η κα Βαμβακά Ευγενία-Δ/ντρια του σχολείου, που τόνισε την ηθική υποχρέωση που έχουμε όλοι μας , να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη για το βιβλίο και την φιλαναγνωσία ως στάση ζωής καθώς και την υπόχρεωση όλων μας για στήριξη στο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων μας παρουσίασαν το βιογραφικό του συγγραφέα και τις κριτικές που έχει δεχθεί το βιβλίο του αυτό.

Ο συγγραφέας μετά την παρουσίαση του έργου του έπαιξε βιωματικά παιχνίδια με τους παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους με στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και την αντιμετώπιση του θυμού.

 

http://blogs.sch.gr/17dikala/files/2019/04/Ο-ΜΠΑΜΠΑΣ-ΜΟΥ-Ο-ΗΡΩΑΣ-ΜΟΥ.pptx

https://www.facebook.com/events/2821535194553092/?active_tab=discussion

Βιβλιοπαρουσίαση με πρωτοβουλία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας