¨Πίσω από ένα βελούδινο παραπέτασμα, κρύβεται η ζωγραφιά μιας πεντάμορφης. Η ιστορία της κοπέλας αυτής ξετυλίγεται αργά και μυστηριακά, αποκαλύπτοντας ταξίδια σε μακρινές θάλασσες, μαγεμένα καράβια, εξωτικά παζάρια της Ανατολής, άπληστες μάγισσες, ζηλιάρες σκλάβες, παλάτια, μα πάνω από όλα, μια υπέροχη ιστορία αγάπης για δυο πλάσματα που ήταν γραφτό τους να συναντηθούν¨.

 Σήμερα είχαμε μεγάλη χαρά γιατί φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας και τη συγγραφέα Κατερίνα Γυφτάκη – Μπεκ και το παιδικό βιβλίο ¨Το χρυσό βεργί ¨.  

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Γυφτάκη γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Λονδίνο έζησε και εργάστηκε για χρόνια στην Γερμανία. Μελέτησε την Ελληνική και ξένη λαογραφία και ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τις ρίζες των θρύλων ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα εργάζεται ως επαγγελματίας αφηγήτρια παραμυθιών για δεκαεφτά χρόνια. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται ως αφηγήτρια μουσικών παραμυθιών, σε δυο γλώσσες, στο ξενοδοχείο, Costa Navarino στην Πύλο.

Έχει αφηγηθεί παραμύθια για μικρούς και μεγάλους στη Γερμανία, Αγγλία, Αθήνα, Τζιά, Σέριφο, Άργος, Καλάβρυτα, στην Καλαμάτα, σε πολλά χωριά της Μεσσηνίας και της Μάνης σε σχολεία, μουσεία, ιδρύματα, εκθέσεις και πολλά ξενοδοχεία.

Έχει συνεργαστεί με τις όλες τις τοπικές εφημερίδες ως δημοσιογράφος με άρθρα κοινωνικού περιεχομένου, και μυθιστορήματα σε συνέχειες, με το περιοδικό ΦΛΑΣ Μεσσηνίας και με την ΕΡΑ 2 Καλαμάτας ως παραγωγός λόγου.

Επίσης έχει συνεργαστεί με την Γερμανική και Αγγλική Τηλεόραση, Channel 4, ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.

Έχει για χρόνια αφηγηθεί στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, σε νέους με ειδικές ικανότητες, με τους οποίους παρουσίασε σε θέατρο σκιών το μελοποιημένο παραμύθι με τίτλο, “Το Χρυσό Βεργί”.

Έχει εκδώσει εφτά βιβλία, τα τελευταία τέσσερα είναι μυθιστορήματα ενηλίκων. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της, «Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς», (Εκδόσεις Πατάκη), βασισμένο στους Ινδιάνικους μύθους, το 2009 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ιστορίες του Ανέμου», (Εκδόσεις Φυτράκη), και το τρίτο της βιβλίο, «Αργκάνταελ» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος), βασισμένο σε Κέλτικους μύθους, κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2013. To διασκευασμένο παραμύθι της, (audiobook) ”Χρυσό Βεργί”, και το CD με τη μουσική του D. John Forrow και αφήγηση του παραμυθιού, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οσελότος. Το μυθιστόρημα της ”Η χαμένη πολιτεία”, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη το 2018.

Το εφηβικό της μυθιστόρημα ΑΡΓΚΑΝΤΑΕΛ, προτάθηκε δύο φορές για βράβευση ανάμεσα στα 10 καλύτερα μυθιστορήματα για νέους το 2014.

Τα μυθιστορήματα της με τίτλους «Η Ειρήνη και ο Ληστής» (2019) καθώς και «Πρώτα ο Λύκος», (2020) κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Το καινούργιο της μυθιστόρημα έχει τον τίτλο «Ταξιδιώτες της Βροχής», και κυκλοφόρησε το 2022 από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Το επόμενο μυθιστόρημα της, (ιστορικό), βρίσκεται ακόμα υπό έκδοση, από την Χάρτινη Πόλη. (Κιν. 69 44 80 36 53)

Η πρόσκληση για τη συγκεκριμένη συγγραφέα έγινε μέσω της συμμετοχής των μαθητών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, που εργάστηκαν πάνω σε αυτό μέσω της δραστηριότητας φιλαναγνωσίας που πραγματοποιείται φέτος από τη Σχολική μας βιβλιοθήκη. Η κα Κατερίνα Γυφτάκη Μπεκ, γνωρίστηκε με όλους τους μαθητές του σχολείου μας και στη συνέχεις έκανε διάφορες δραστηριότητες με τους μαθητές της Στ΄ τάξης. Παρουσίασε λεπτομέρειες από το βιβλίο της, συζήτησε γι αυτό με τους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια οι μαθητές της πρόσφεραν μια ολάνθιστη γλάστρα γαρυφαλιάς για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία της στο σχολείο μας και εκείνη υπέγραψε με αφιερώσεις στα βιβλία τους.