Ένα διαφορετικό μάθημα Ιστορίας παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας σήμερα, Πέμπτη 11 Μαϊου 2023

Τίτλος : ” Η Χάρτα του Ρήγα”

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου μάθημα Ιστορίας με θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα αγωνιστή της Ελευθερίας, Ρήγα Φεραίου ή Βενεστινλή

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάσης

Η Χάρτα του Ρήγα συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά να γίνεται αφορμή για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων, αποκρυπτογράφησης, ζωγραφικής και ιστορίας. Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός χάρτη που συνέβαλε με τον τρόπο του να ξεκινήσει η Επανάσταση του 1821.

Ο Ρήγας Βελεστινλής, αυτός που έγραψε τον «Θούριο» ύμνο και προετοίμασε τους Έλληνες για την Επανάσταση του 1821, κατάφερε έξυπνα να «κρύψει» το όνειρό του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη μέσα σε έναν χάρτη.

Με αφορμή ένα σπάνιο αντίτυπο της Χάρτας της Ελλάδος που βρίσκεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, μαθητές και μαθήτριες θα λύσουν γρίφους και θα αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που ήθελε να μεταφέρει ο Ρήγας στους υπόδουλους Έλληνες.

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε μέσα στον χάρτη, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων, και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε τα δικά σας –γεμάτα νόημα– σύμβολα.

Ψηφιακό Υλικό | Παιδικό βιβλίο: «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας»

https://www.onassis.org/el/whats-on/paintelling-travelling-with-the-symbols-and-myths-of-rigas-charta/digital-material-a-journey-with-the-myths-and-symbols-of-rigas-charta-through-a-childrens-book