“Το όνειρο των Χριστουγέννων”

Οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του 17ου Δημοτικού Σχολείου, μαζί με πολλές άλλες τάξεις σχολείων της Καλαμάτας παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην παράσταση του Μουσικού Σχολείου “Το όνειρο των Χριστουγέννων”. Σε ένα μαγικό πρωινό, οι μαθητές παρακολούθησαν πρώτα μουσικά σύνολα φλάουτου και κλαρινέτου καθώς και ένα μουσικοθεατρικό έργο των μουσικών συνόλων με παιδιά που έδρασαν καταπληκτικά και ως ηθοποιοί. Στη συνέχεια παρακολούθησαν το έργο της Κας Κατερίνας Τσίτσα “Το όνειρο των Χριστουγέννων”, που παρουσίασαν με πολλή αγάπη οι διδάσκοντες και οι μαθητές του σχολείου. Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου κύριοι συντελεστές της παράστασης είναι: 

Οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου στο τραγούδι, ενώ στα όργανα έπαιξαν:  

Τσέλο: Ιφιγένεια Μπακοπούλου, Θεοδώρα Μπουκουβάλα

Φλάουτο: Αγγελική Λιβέρη

Κλαρινέτο: Μαρκέλλα Μπάκα

Κρουστά: Ελευθερία Χάικου, Μαίρη Φραγκουδάκη, Έλενα Παναγοπούλου, Ιωάννα Στουγιαννίδη

Ντραμς: Ανατολή Τσούπα

Πιάνο: Αμαλία Σαγώνα

Την Διεύθυνση είχε η κα Αλεξάνδρα Τασιούδη.

ΟΙ μαθητές μας τραγούδησαν το καταληκτικό τραγούδι της παράστασης “Χριστούγεννα”, καθώς το είχαν προετοιμάσει (όπως και οι μαθητές όλων των σχολείων) με βάση παρτιτούρες και αρχεία ήχου που ευγενικά είχε αποστείλει εγκαίρως το Μουσικό Σχολείο στους εκπαιδευτικούς μουσικής των δημοτικών σχολείων. 

Το αποτέλεσμα του πρωινού της 6ης Δεκεμβρίου ήταν μαγικό, συγκίνησε τις ψυχές όλων, όχι μόνο για το λυρικό θέμα και την υψηλής ποιότητας μουσική σύνθεση και ερμηνεία όλων, αλλά και για το γεγονός της συνάντησης, της συνεύρεσης των μαθητών που δημιούργησαν αυτή τη μεγάλη, ζωντανή κοινότητα μάθησης και πολιτισμού, που ένωσε τη φωνή της σε ένα τραγούδι! 

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο ευχαριστεί θερμά όλους του συντελεστές του Μουσικού Σχολείου, όλα τα σχολεία που συναντήθηκαν σε αυτή την χριστουγεννιάτικη γιορτή της μουσικής και της εκπαίδευσης και εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με το μήνυμα και την αγάπη τους να πλημυρίσει τις καρδιές όλων μας.