Μια ξεχωριστή μέρα ήταν για όλους μας η σημερινή.

Η συγγραφέας κα Αρβανίτη Στέλλα πιστή στο ραντεβού μας βρέθηκε σήμερα από το πρωϊ στο σχολείο μας και μας παρουσίασε 2 από τα βιβλία της. Η δραστηριότητα αυτή σχεδιάστηκε στα πλαίσια του αφιερώματος για την σημερινή Παγκόσμια ημέρα Βιβλίου. Σκοπός μας ήταν και είναι πάντα να ωθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και ποιος ξέρει άραγε μπορεί να αναπηδήσουν και κάποιοι μελλοντικοί συγγραφείς από τούτες εδώ τις μαθητικές ομάδες.

 

 

 

 

 

Η χαρά μας ήταν όμως διπλή και τριπλή θα λέγαμε καθώς μας επισκέφτηκαν δυο από τα γειτονικά Νηπιαγωγεία και παρακολούθησαν μαζί μας τις βιβλιοπαρουσιάσεις. Ήταν το 1ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και το 17ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο.

Αρχικά η συγγραφέας παρουσίασε τα βιβλία της μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή στην αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου μας.

Στη συνέχεια στο χώρο της Βιβλιοθήκης μας παρουσίασε τα βιβλία της με βιωματικό τρόπο και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και ανταλλαγή σκέψεων σχετικά με τη συγγραφή ενός βιβλίου και τα στάδια ως την έκδοσή του.

Στη συνέχεια τα νήπια μαζί με τους μαθητές των Α και Β΄ τάξεων μας εργάστηκαν από κοινού μέσα από τις εικαστικές τέχνες πάνω στα βιβλία.

Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων για την συνεργασία τους. Ευελπιστούμε και σε άλλες κοινές δράσεις.