Το 17ο Δημοτικό σχολείο, το σχολείο μας, είναι ένα από τα σχολεία της Μεσσηνίας που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο εθνικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο, “Εγώ κι εσύ μαζί”.

Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό εστιάζουμε στα δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτά διαμορφώνονται στον σύγχρονο κόσμο, καθώς και στις μορφές καταπάτησής τους.

Συζητούμε με τα παιδιά για τους τρόπους που δημιουργούμε ανισότητες και διακρίσεις στην καθημερινότητά μας, για τον τρόπο που συνάνθρωποί μας υποφέρουν από τις αρνητικές μας στάσεις με αποτέλεσμα ολόκληρη η κοινωνία να υποφέρει και να μην είναι υγιής.

Κύριος σκοπός μας είναι σε συνεργασία με τις προσπάθειες που χάρη στο πρόγραμμα συντελούνται σε όλη τη χώρα, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του αύριο στους τρόπους που η κοινωνίας μας θα ευημερεί χάρη στην αποδοχή και την αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων των μελών της.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται όλη τη χρονιά σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης (δια ζώσης, εξ’ αποστάσεως) με συγκεκριμένες δράσεις και υλικό που δημιουργείται για τις εκάστοτε εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το σχολείο μας εύχεται σε όλους να απολαμβάνουμε μια κοινωνία συμβίωσης με αναγνώριση και σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις ανάγκες και τα δικαιώματα κάθε της μέλους. Εύχεται σε όλους τα παιδιά μας να δημιουργήσουν τον κόσμο που σήμερα η ανθρωπότητα δυσκολεύεται να καταφέρει…

Ο συντονιστής του προγράμματος

Δημήτριος Σαρρής

(ΠΕ79.01, ΠΕ80, MAPhD.)
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός ΕΒΕ ΔΠΕ Μεσσηνίας,
Διδάσκων Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου

Αφήστε σχόλιο