Μια διαφορετική χρονιά η φετινή. 200 χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης και βρισκόμαστε 2η φορά χωρίς να μπορούμε να γιορτάσουμε, ελεύθερα, την Εθνική μας εορτή.

Οι φετινές συνθήκες όπως και πέρσι, έτσι όπως έχουν προκύψει εξαιτίας ενός εχθρού χωρίς ανθρώπινη μορφή, μας εμποδίζουν να να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Παρόλα ταύτα όλοι μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, έχοντας το βλέμμα σε όλη εκείνη την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ηρωικών προγόνων μας, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε αγωνιστές, αγωνίστριες του 1821, προσπαθήσαμε φέτος μέσω των τηλεμαθημάτων, να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα που μας συνδέει με εκείνους και εκείνες που ορκίστηκαν κάτω από την ελληνική Σημαία: ” Ελευθερία ή θάνατος” και κέρδισαν για εκείνους και για εμάς την Ελευθερία αφού έχυσαν σχεδόν και την τελευταία ρανίδα από το αίμα τους σε αυτόν το βωμό, σε αυτόν τον όρκο.

Αισιοδοξώντας ότι οι ανθρωπότητα θα νικήσει σύντομα και αυτόν τον εχθρό, ατενίζουμε με θάρρος και ελπίδα το μέλλον των παιδιών μας. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας να έχουν υγεία και πρόοδο και πάντα να αντιμετωπίζουν με θάρρος τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής.

Αφήστε σχόλιο