ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Στην εκπαιδευτική μας κοινότητα έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου, πέρα από τη συμβολή της στη γλωσσική και αισθητική καλλιέργεια του αναγνώστη, τον ευαισθητοποιεί απέναντι στα προβλήματα της ζωής και τον προβληματίζει, διευρύνοντας ουσιαστικά τις ίδιες του τις προσωπικές εμπειρίες.
Ξεκινάμε λοιπόν και φέτος ένα παιχνίδι φιλαναγνωσίας με τίτλο :

“ Ανακαλύπτοντας τους Μεσσήνιους συγγραφείς παιδικών βιβλίων”

Το παιχνίδι αυτό είναι μια δραστηριότητα Φιλαναγνωσίας-Βιβλιοδρομίας και προκηρύσσεται για δεύτερη χρονιά φέτος. Είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα, που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Στόχοι της βιβλιοδρομίας, πέρα από τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών είναι και η ουσιαστική, κατά το δυνατόν, επαφή των παιδιών μας με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς και γιαυτή τη φορά την ευκαιρία να αναζητήσουν συγγραφείς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Μεσσηνία και να έρθουν σε επαφή με το συγγραφικό τους έργο.

Η δράση πραγματοποιείται από τη Σχολική Βιβλιοθήκη του 17ου Δημοτικού σχολείου, του σχολείου μας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές μας.

Συντονίστρια της δράσης είναι η κα Βαμβακά Ευγενία και συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ώστε στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας να ωφεληθούν από αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές μας.

Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για τους κανόνες συμμετοχής στις οδηγίες που θα βρούν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Εκεί θα βρουν επίσης για να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στη δραστηριότητά του σχολείου μας, την οποία πρέπει να παραδώσουν στη δασκάλα της τάξης τους.

Χρειάζονται δε και την καθοδήγηση των γονέων τους σε αυτήν την προσπάθεια και ιδιαίτερα οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές και μαθήτριες μας.

Η Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης

Δ/ντρια του σχολείου/εκπαιδευτικός

Ευγενία Θ. Βαμβακά

Αφήστε σχόλιο